Hva kan jeg få hjelp med

Du trenger en guide før du sitter fast.

Å stå overfor en sterk arbeidsgiver, tilsynsmyndigheter eller politi kan sammenliknes med å stå på toppen av et bratt fjell og føle på gyngende grunn, uten peiling på hvordan du skal komme deg ned. Da skal du be om hjelp fra en som har gjort det før, en som ser mulighetene der du bare ser begrensinger. En som tar deg trygt ned der det virker ufremkommelig. Slik som skikjøreren på bildet.

Når utfordringen er massiv er det bra å være liten, så lenge man har en offensiv tilnærming til problemet.

Når man blir utsatt for juridiske utfordringer fra en så formidabel motstander som staten kan man lett føle seg veldig liten og hjelpeløs, uten noen ryggmargrefleks på hva som lønner seg å gjøre. Der andre møter veggen må du finne døra.

Da går man til en proff. En du knapt trenger å fortelle hva du trenger, men som gyver løs på jobben uten annen ærefrykt enn et best mulig utfall for deg.

Vi venter ikke på hva staten eller en motpart i en arbeidstvist kommer med – vi samler våre egne beviser, legger en trygg strategi og presenterer vår sak når timingen er best. Høres lett ut, men det er det aldri. Det ser bare lett ut når man kan det.

Av og til føles det som du er på vei inn i en knipe, at det brenner under beina dine og du er redd for å skyte deg selv i foten. Kanskje har du rett, kanskje tar du feil. Det er aldri feil å være proaktiv: Få en vurdering av situasjonen og ta forebyggende handlinger. Kommer du hit trenger du ikke høye tanker for å tenke høyt. Kanskje du bør du unngå det fjellet, eller legge ruta i tryggere terreng.

Du skal få den støtten og hjelpen du trenger, både du og dine nærmeste.

Før jeg ble advokat for mer enn 20 år siden var jeg guide i fjellene og jeg har tatt med meg mentaliteten derfra over i advokatyrket; vi må lære oss å leve med risikoene, vi må forberede oss godt på de farer vi med erfaring kan forutse at muligens vil dukke opp, vi må tørre å utfordre når forholdene er optimale og vi må først og fremst være offensive.

Mest sannsynlig er du på denne siden fordi en du kjenner har rådet deg å ta kontakt. Du bør gønne på og ta tidlig kontakt om du blir mistenkt for noe straffbart, om du frykter oppsigelse / konsekvensene av å si opp noen, eller du er usikker på om kontraktene du skal inngå er sikre.

Strafferett. Arbeidsrett. Kontraktsrett. Har du problemer innen andre rettsområder enn disse får du sikkert bedre bistand hos andre. Her tilbys det bare eksperthjelp.

Saker sammenliknes ikke. Her er det tilstrekkelig at saken er stor for deg. Yrke og sosial bakgrunn er helt uvesentlig – de som trenger det får hjelp, og fri rettshjelp er en selvfølge dersom du har rett på det.

Denne advokaten smiler bare han får lov å gå i retten for å kjempe. Vanligvis skjer det hver eneste uke. To saker er aldri like, og alle saker må tilpasses forholdene. Det sies at en god advokat kjenner til jussen, men en glimrende advokat kjenner til dommeren. Kanskje er det en dråpe sannhet i det..

https://www.statsforvalteren.no/nb/portal/Folk-og-samfunn/Fri-rettshjelp/